Opettajana on mukavaa ja välillä tukalaa

Kirjoittanut: ALEKSANDER HEIKKINEN


 
 
                               
Kuten olemme huomanneet, on historian, uskonnon ja yhteiskuntaopin opettajamme Antero Karimo lähtenyt vaihteeksi itse koulupenkille. Antero on jättänyt suuret saappaat täytettäväksi, ja uusi sijaisopettajamme Heikki Iho on onnistunut tehtävässään vallan mainiosti, sana kiertää koulun käytävillä. Heikki on mies, jolla on sekä huumorintajua että ammattitaitoa. Haastattelin Heikkiä, jotta saisimme tutustua häneen hieman tarkemmin.

Heikki Iho on toiminut opettajana noin 20 vuotta. Heikki pitää opetusaineistaan vaikeimpana historiaa, sillä se vaatii rutkasti opiskelua ja koulutusta. Heikin oma mielenkiinto koulussa osuu maantietoon, mutta pitää äidinkieltä tärkeimpänä kouluaineena. Haastatellessani Heikkiä, kysyin, mitä Heikki odottaa työltään, hän vastasi naurahtaen: “ muhkeaa palkkaa, ei vaineskaan, kunhan saa rauhassa tehdä työtä, se on mukavaa ja välillä tukalaa", Heikki toteaa.

Heikki on opettajauransa aikana toiminut monien eri koulujen leivissä, hän ei löydä suuria poikkeavuuksia steinerkoulujen ja normaalikoulujen väliltä, vihkotyötä lukuunottamatta. Heikki pitää itsenäisyyttä ja päätösvaltaa