4. luokka

Neljäsluokkalainen kykenee entistä selkeämmin havainnoimaan ympäristöä tilallisesti ja ajallisesti - hahmotus- ja ajattelukyky kehittyvät voimakkaasti yhä kiinteästi konkreettiseen tukeutuen. 

Siksi on aika tutustua kotiseutuun niin historiallisesti kuin paikallisesti ja toisaalta luonnontiedossa eläytyä erikoistuneisiin eläimiin verrattuna monipuoliseen ihmiseen. Nämä siivittävät lasta kohti laajempaa tietoisuutta itsestään ja juuristaan. Lukumaailmassa sukellamme ykkösen sisälle ja jaamme kokonaisuutta aina vain pienempiin osiin, murtolukuihin. Jokainen pääsee kokeilemaan omia kykyjään henkilökohtaisissa esitelmissä.

Kertomusaineistona Kalevalan tarinat puhuttelevat vahvasti kymmenenvuotiasta, ja kaanonit ja kaksiääninen laulu opettavat kuuntelemaan ja toisaalta erottautumaan.

Lahden Steinerkoulu: 4. luokkaLahden Steinerkoulu: 4. luokkaLahden Steinerkoulu: 4. luokkaLahden Steinerkoulu: 4. luokkaLahden Steinerkoulu: 4. luokkaLahden Steinerkoulu: 4. luokkaLahden Steinerkoulu: 4. luokkaLahden Steinerkoulu: 4. luokkaLahden Steinerkoulu: 4. luokka