5. luokka

5. luokalla lapsi on siirtymässä lapsuudesta varhaisnuoruuteen, vaikka hän elää vielä lapsuuden kulta-aikaa. Tämän ikäiset ovat avoimia, tiedonhaluisia ja oma-aloitteisia. Omien kykyjen käyttö ja uusien taitojen harjoittelu on aktiivista. Myös luokan ryhmädynamiikka on voimistumassa. Nyt tarvitaan haasteita!

Haastetta antaa kokoillan satunäytelmä. Näytelmä tehdään projektiluonteisesti ja jokaiselle riittää tekemistä mm. käsikirjoituksen muokkaamisesta kulissien ja pukujen suunnitteluun. Myös historian aihepiirit muinaisista kulttuureista Kreikan historiaan antavat mahdollisuuden monipuoliseen työskentelyyn laadusta tinkimättä.

Kasvimaailma tarjoaa varsinaisen tutkimuskohteen kehityshistorioineen, ympäristötekijöineen ja luokitteluineen, puhumattakaan taiteellisen työskentelyn mahdollisuuksista. Maantiedossa keskitymme Suomen ja Pohjoismaiden pinnanmuodostukseen ja elinkeinoihin.

Käsityötunnit edustavat suosituimpia kouluaineita tällä luokka-asteella. Ne kuluvat iloisesti neuloen lapasia, sukkia ja pipoja sekä savitöitä tehden.

Lahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokkaLahden Steinerkoulu: 5. luokka